Lokalhistoriske billeder fra Thisted Kommune

Klitmøller - Ørhagevej

45/54

Ørhagevej 80

Klitmøller ca. 1935. Ørhagevej 80, matr. 10u.  Købmand Mortensen.

Billede modtaget af Evald Sloth "Solgården" i Hundborg. reg. 15.7.2005 på Thisted Arkiv.  Scannet af Vangsaa Arkiv 17.10.2008.

 

I 1930 byggede han købmandsforretning i Klitmøller. Chr. Mortensen blev lidt af en institution i Klitmøller. Mange turister besøgte hans forretning år efter år og det gamle købmandspræg med den venlige betjening blev bibeholdt til det sidste. Sammen med broderen Ingvard Mortensen skabte han en blomstrende forretning. De to brødre arbejdede hårdt og de kunne lide at snakke med folk. Snart fik de ry som et par flinke købmænd, der havde tid til at veksle et par ord med kunderne. Mange, som har holdt ferie i Klitmøller, vil huske den hyggelige forretning med det store spændende udvalg af varer. Og de var ikke helt som i supermarkederne, men blev stadig vejet af efter det mål, kunden ønskede.
Chr. Mortensen var vandt til at arbejde hårdt. Som dreng var han sammen med 11 søskende med til at ordne kroge for faderen, som var fisker.
I en periode var han medlem af sognerådet. Han var ugift.
Helga Konge var i mange år husbestyrerinde for ham. En dag sagde hun: Christian, skal vi ikke gifte os, hvortil han svarede: Jo, men hvem vil have os.
I 1980 udlejede Christian Mortensen forretningen til købmand F. Bengstrøm fra Fur og kom på Klitmøller plejehjem, hvor han døde året efter.
 

Billednr: 12854