Lokalhistoriske billeder fra Thisted Kommune

Skyum, møller

2/3

Gudnæs Mølle

Gudnæs Mølle.
Jens Kjærgård Villesen købte gården i 1928, hvor den tidligere ejer netop havde opført et nyt stuehus. Gavlen af det gamle stuehus ses til højre med de 3 vinduer. Det gamle stuehus lå i forbindelse med staldbygningerne. Møllen blev taget ned i 1948.
Henning Kjærgård Villesen (søn af ovennævnte) overtog gården i 1955 og drev den frem til 1972. H. Villesen drev landbrug med både svin, køer og høns, og der blev leveret æg til rugeriet.
Da Henning Villesen overtog gården var heste den anvendte trækkræft, men helt i tiden og fremskridtes ånd gik der blot en måned, før de var erstattet af en traktor. 
Efterfølgende købte Richardt Bak (tidligere soldaterkammerat til Henning) gården. R. Bak havde tidliger ejet Klosterhedegård lige vest for Ashøje ved Hurup.
Foto udlånt af Henning Kjærgård Villesen.


Jens Kjær Villesen (1896-1966) er født i Gjærup og er søn af husmand, Jens Peter Villesen og Karen Marie Jensen Uhrbrand. Han blev gift i Stagstrup i 1922 med Johanne Abelone Jensen (1893-1986) der er født i Stagstrup og er datter af gårdmand, Johannes Jensen og Mine Louise Christiansen. De er begravet på Stagstrup kirkegård.
Blandt deres børn er: Knud Henning Kjær Villesen (1932-)


Knud Henning Kjær Villesen (1932-) er født i Gudnæs, Villerslev og er søn af gårdmand, Jens Kjær Villesen og Johanne Abelone Jensen. Han blev gift i Hassing i 1955 med Anna Elisabeth Sørensen (1933-) der er født i Hassing og er datter af husmand, Karl Marius Sørensen og Kirstine Marie Jensen.

Billednr: 24413